Bio

Timon Koomen is een veelzijdig gitarist, niet gebonden aan genre’s, met een grote voorliefde voor improvisatie. Grote voorbeelden zijn Bill Frisell, Frank Zappa en John Lennon. Hij begon zijn muzikale carrière op 7-jarige leeftijd met het spelen van akoestisch gitaar, maar werd echt gegrepen door het instrument toen hij de switch maakte naar de elektrische variant.

Hij sloot zijn Bachelor opleiding Cum Laude af aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium waar hij lessen kreeg van Maarten vd Grinten en Jesse van Ruller. Al tijdens zijn conservatoriumperiode ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig gitarist, actief in vele muziekstijlen met een grote voorliefde voor improvisatie. Met de band Kapok speelde hij op Oerol, Melkweg en North Sea Jazz, en speelde tournees
in binnen en buitenland. Momenteel is hij actief met Kapok, speelt hij in Nunq. Timon is een ervaren docent en geeft al bijna 15 jaar les als gitaardocent.

Dagblad van het Noorden zei over Timon “… klinkt op zijn beurt net zo springerig en energiek als Anton Goudsmit of net zo vurig als Marc Ribot”

De Volkskrant“Timon Koomen beschikt over een groot klankpalet waarin hij vrolijke Afrikaanse melodietjes laat volgen op rockriffs”